Design & funksjon

Vindusdekorasjoner utenom det vanlige med et mangfold av funksjoner

DUETTE® kubeplissé – dette er kombinasjonen av en uvanlig vindusdekorasjon med et mangfold av variasjoner. Her får du vite hvordan du kan kombinere fordelene til DUETTE® kubeplissé med kravet til utformingen.

For mer informasjon ta gjerne kontakt med en fagforhandler der du bor.


Lysskjerming

Mykt lys fortryller atmosfæren

Med sitt doble lysfilter sørger DUETTE® stoffene for et spesielt mykt og jevnt lysinnfall på dager med blendende sollys. DUETTE® kubeplissé fyller rommene med en hyggelig og behagelig atmosfære.

Det er frem for alt den kubeformede strukturen som muliggjør denne effekten. Og ikke minst den bakenforliggende teknikken.

I vanlige systemer ved vinduer og glassdører går snorene for det meste gjennom hull som lar sollyset trenge gjennom uhindret. Dermed finnes forstyrrende lyspunkter på gulvet, veggene og inventaret. DUETTE® kubeplissé sørger for at disse lyspunktene ganske enkelt forsvinner. Snorene og de tekniske komponentene forløper utelukkende inne i kubeplisséen, en liten detalj med stor virkning. Den gjør DUETTE® kubeplissé til et elegant alternativtil gardin og liftgardin!

Lysskjerming kortversjon:
 • Hyggelig lysstemning selv på dager med mye sol
 • Effektiv blendingsbeskyttelse
 • Ingen forstyrrende lyspunkter på grunn av snorer på innsiden
 • DUETTE® dag-natt-kombinasjonen: forskjellige stoffkvaliteter, fra transparent til mørkleggende, tilbyr et hav av muligheter
 • Pålitelig mørklegging av rom

Innsynsskjerming

Den fineste måten å holde noe privat på.

Å holde fremmedes innsyn ute, føle seg sikker og trygg i en hjemmekoselig atmosfære – dette er sikkert den viktigste utfordringen som alle stiller til DUETTE® kubeplissé. Til dette tilbyr den et stort spekter av forskjellige stoffkvaliteter til alle formål, fra transparent til mørkleggende.

Spesielt er DUETTE® kubeplissé i en dag-natt-kombinasjon med to forskjellige stoffkvaliteter: Også om dagen beskytter et halvtransparent DUETTE® stoff effektivt mot nysgjerrig innsyn. Om natten sørger et mørkleggende stoff for innsyn, slik at ingen kan titte gjennom vidnuet ditt.

Samtidig som DUETTE® kubeplissé oppfyller kravene for innsynskjerming, er de full av stil og eleganse. Hemmeligheten bak dens mange fordeler ligger i kubestrukturen. Det doble stoffet sørger for, ved alle de forskjellige stoffkvalitetene, et varig jevnt foldebilde – også ved store vindusflater og helt spesielle vindusformer.

Innsynsskjerming kortversjon:
 • Perfekt innsynsskjerming for alle typer rom
 • Tilgjengelige stoffer i forskjellige kvaliteter fra transparent til mørkleggende
 • Spesielt effektivt i en DUETTE® dag-natt-kombinasjon med to stoffkvaliteter
 • Omfattende utvalg av vindusformer
 • Optimal skjerming av din intimsfære

Solskjerming

Ute sterk varme, inne velværeklima

Når det er skikkelig varmt ute om sommeren, sørger klimasonen fra DUETTE® kubeplissé for å holde hodet kaldt. Med sitt luftpolster beskytter den mot sollys, aggressiv varmeinnstråling, skadelige UV-stråler, og reduserer varmeopptaket på vinduet.

Studien* til Fraunhofer-instituttet for bygningsfysikk (IBP) bekrefter at DUETTE® kubeplissé, avhengig av vindustypen, rommet, himmelretningen og stoffkvaliteten, kan minske varmeopptaket på vinduet med inntil 78 %.

Istedenfor et kostnads og energibesparende klimaanlegg eller ventilasjonsanlegg som bruker mye strøm, kan det spares inntil 250 Watt/m² energi med DUETTE® kubeplissé. Dermed er det også besparende med den varmeisolerende virkningen av den enestående klimasonen om sommeren..

Vinduer, balkong- eller terrassedører eller på store glassfronter: DUETTE® kubeplissé er et perfekt alternativ til tradisjonelle rullegardiner mot varme og sol. Spesielt ved nybygg eller oppussing er (sol-)skjermingen fra innsiden en interessant mulighet til tradisjonell utvendig solskjerming.

* Fraunhofer IBP-rapport ESB-004/2011 HOKI. Undersøkte effektiviteten til DUETTE® kubeplissé på forskjellige vindustyper, deriblant også moderne vinduer med energiglass.

Solskjerming kortversjon:
 • Effektiv beskyttelse mot sterk varme
 • Effektiv filtrering av UV-stråler
 • Reduserer varmeopptaket på vinduet med inntil 78 %*
 • Energibesparelse med inntil 250 Watt/m²

Energibesparelse

Energiomstillingen din begynner på vinduet

I mange hus er vinduer det svake punktet energimessig ved tap av verdifull varme.. Den enestående klimasonen fra DUETTE® kubeplissé virker også om vinteren som et naturlig luftpolster.

Om vinteren kan solens kraft om dagen brukes til å varme opp rommene på en energibesparende måte. Om natten derimot virker DUETTE® kubeplissé på vinduet som en perfekt beskyttelse mot kulden, som sørger for at rommene ikke avkjøles.

Undersøkelsen* fra Fraunhofer Instituttet i Tyskland bekrefter at DUETTE® kubeplissé reduserer varmetapet på vinduet med inntil 46 %. Dette muliggjør en oppvarmingsbesparelse på inntil 51 %. For individuell beregning av kostnadsbesparelsen for oppvarming står DUETTE® energibesparelseskalkulatoren til disposisjon. Mer om temaet energibesparelse leser du her.

* Fraunhofer IBP-studie ESB-004/2011 HOKI

Energibesparelse kortversjon:
 • DUETTE® klimasonen virker som et naturlig luftpolster
 • Isolering mot kulde som kjennes
 • Inntil 46 % mindre varmetap på vinduet om vinteren
 • Sparer bruk av et kostnads- og energibesparende klimaanlegg
 • Påvist kostnadsbesparelse ved oppvarming – kan regnes ut med DUETTE® energibesparelseskalkulatoren

Romakustikk

Perfekt inneklima – også for ørene

DUETTE® kubeplissé fremmer ikke bare velværeklimaet, men er samtidig et blikkfang samt en optimal lys-, innsyns- og solskjerming. Med sine lydabsorberende egenskaper bidrar den også til en bedre romakustikk. Taletydeligheten og oppholdskvaliteten i rommet forbedres.

I oppholdsrom, kontorer, klasserom, konferanserom, legekontorer, kantiner, overalt der lyd i rommet skal dempes, anbefaler romakustikere å bruke DUETTE® kubeplissé på et stort areal. Fraunhofer-instituttet for bygningsfysikk bekrefter i sin studie* en effektiv lyddemping (må ikke blandes med støydemping) på inntil 45 %.

På denne måten kan ubehagelig etterklang, som oppstår på grunn av overflatematerialer som frilagt betong, glass og metall, reduseres effektivt. I motsetning til tradisjonelle akustiske tiltak kan DUETTE® kubeplisséene problemfritt etterinstalleres.

Romakustikk kortversjon:
 • Effektiv og målbar lyddemping på inntil 45 %*
 • Reduserer ubehagelig gjenlyd i rommet
 • Ideell til akustisk etterinstallering i kontorer, konferanserom, legekontorer og oppholdsrom

* Fraunhofer IBP, IBP-rapport S 10349

Kvaliteter & farger

Mangfold for din personlige drøm om velvære

Med den spesielle kubestrukturen fra DUETTE® kubeplissé blir stoffet ikke løst med tiden. Den siste folden er som den første. Dette føler man også store vinduer. DUETTE® kubeplissé har høye krav til estetikk, kvalitet og design.

DUETTE® kubeplissé oppfyller drømmen om rommet med et enorm fargeutvalg og forskjellige strukturer. Utvalget inspirerer, og gir store valgmuligheter, om man ønsker tidløs eleganse, moderne uttrykk, varme jordtoner eller frisk limegrønn.

Med DUETTE® kubeplissé, kan du gjøre stua, arbeidsrommet, soverommet, kjøkkenet, badet eller vinterhagen helt personlig, etter dine ønsker. Det kan velges forskjellige stoffkvaliteter, fra transparent til mørkleggende til ugjennomsiktig, på soverom og mediarom. Ekstra behov og systemer, som for eksempel brannsikre kvlaiteter til barnerommet eller offentlige bygg er også mulig.

Kvaliteter & farger kortversjon:
 • Jevne folder selv på store vindusflater
 • Fineste DUETTE® kvaliteter fra transparent til mørkleggende
 • Flammehemmende kvaliteter iht DIN 4102 B1 er tilgjengelige
 • Enormt farge- og strukturmangfold